Intensa tempesta passa sobre Oló

Portavem ja molt de temps patint una acusada absència de precipitació. Tan sols uns 250 litres des de gener fins a l’agost.

Ahir, tarda del dia 9 de setembre del 2021, una intensa tempesta va passar sobre Oló, deixant 82 litres al centre del poble en només una hora i mitja. Una tempesta que en primera instància havia de passar ràpid, segons les imatges del radar, però que, a diferència d’altres poblacions de l’entorn, hi va quedar encallat un dels nuclis tempestuosos. Aquest fet va provocar que la pluja sigués intensa i abundant durant gairebé tot el període. L’aigua baixava en abundància pels carrers i les clavagueres tenien dificultats per absorbir-ne tal quantitat. La Riera d’Oló va passar d’estar eixuta a desbordar. També cal remarcar que va ser una tempesta força homogència a tot el nucli habitat, contrastant els litres caiguts entre altres punts del poble, fet que no és tant habitual en tempestes d’aquestes característiques.

Episodis com aquest són ocasionals i ja n’hi ha hagut d’altres en el passat, però, actualment, també són evidents les irregularitats del clima. Partiem d’una important sequera, i en tan sol una hora i mitja va ploure una tercera part del que havia plogut en vuit mesos. Malauradament, sembla que el canvi climàtic ens portarà a viure amb més freqüència aquests extrems.

Dani Sala

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *