Glòria: balanç final del temporal

Sembla ser que el temporal Glòria dóna per finalitzat el seu pas per Catalunya. Ens ha deixat imatges impactants a tot el territori, i és que ha estat un temporal de primer nivell, en el qual, fins i tot, s’han hagut de lamentar pèrdues humanes. Una mar extremadament agitada al llarg de tota la costa. Vents fortíssims i sostinguts amb puntes molt elevades. Quantitats absolutament anormals de pluja en un mes de Gener. Cabals importants en rius i pantans. Desbordaments de rius com el Ter, la Tordera… Nevades a costes mitges en un primer moment i molt abundats sobretot al Pirineu Oriental. Una prolongació del temporal de fins a 4 dies, ha fet que tots els fenòmens adquiríssin una gran magnitud, causant multitud de danys i incidències arreu: talls de llum, comunicacions afectades, platges desaparegudes, infrastuctures malmeses, importantíssimes afectacions al Delta de l’Ebre, i un llarg etcètera. Una situació excepcional que ha obligat a les autoritats a prendre mesures com confinaments en poblacions susceptibles d’inundacions, alertes i recomanacions constants a la població pel vent, pluja, neu i estat de la mar. Sens dubte un temporal que quedarà a la memòria.

Pel què fa al nostre poble, el balanç final del temporal ens dóna quantitats de pluja de fins a 141 litres dins del poble, amb petites diferències entre els seus extrems. Destacable ha estat també el vent, el qual la ratxa més alta registrada ha estat de 72km/h al Torrent Gros, el dia de Sant Sebastià al vespre. La neu no ha arribat finalment al nucli habitat, però sí ha fet presència a zones més elevades del municipi, passant a transformar-se en pluja a mesura que el temporal avançava. La riera d’Oló ha augmentat considerablement el seu cabal i en ocasions ha desbordat. Hem patit un tall a l’entrada del poble, ocasionat per la caiguda d’un arbre i esllevissades. Així doncs, deixem enrere un episodi que recordarem.

Que sapigueu que si teniu imatges del temporal i les voleu compartir a Oló Temps, ho podeu fer a través d’instagram. Seguiu a @olo.temps i poseu l’etiqueta #olotemps.

Dani Sala

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *