Balanç del 2020 – Resum dels registres

Aquest passat 2020 ha estat l’any en què s’ha iniciat el projecte d’Oló Temps. Un servei que es va inaugurar per l’assenyalada data de Sant Sebastià, la Festa Major d’hivern al nostre poble, i que va coincidir amb l’arribada del Temporal Glòria. Durant aquest primer any, s’ha anat fent créixer el projecte, a través de les múltiples opcions de consulta que ofereix el portal web i, molt especialment, el compte d’Instagram, on una elevada quantitat de seguidors ha anat compartint les seves publicacions.

Així doncs, després de tot un any amb l’estació meteorològica automàtica d’Oló Temps recollint dades constantment, ja es té a disposició el resum dels registres obtinguts. La següent taula en mostra els valors per mes. A la útima fila s’hi poden observar dades com les mitjanes i rècords mensuals de temperatura, vent i el total de precipitació.

Com a dades més destacables, podem resumir-les així:

Temperatura mitjana:13.9 ºC
Temperatura màxima:38.1 ºC
Temperatura mínima:-4.3 ºC
Precipitació:939.4 l/m2
Ràtxa màxima de vent:72.4 Km/h

Cal tenir en compte també, que les dades obtingudes es registren a una localització concreta del poble. S’ha d’assumir que hi pot haver diferències amb valors obtinguts per altres observadors. Per exemple, la precipitació en dies de tempesta acostuma a variar d’algun litre entre diferents punts del poble. Les temperatures també poden registrar una petita diferència degut a l’altura, exposició o com d’arrecerat està ubicat el sensor. Pel què fa al vent, depèn totalment de la ubicació. En el cas del sensor d’Oló Temps, queda força arrecerat dels vents de Nord i Oest. Potser per aquest motiu, la taula mostra un predomini del vent de Sud-Est.

Ja tenim doncs, el primer resum anual d’Oló Temps. Com més dades s’obtinguin, més clar tindrem quin és el clima que ens envolta i cap on evoluciona.

I finalment, agraïr a tots els seguidors que han participat d’alguna manera o altra a fer viu i dinàmic aquest projecte. Tant els que heu comentat els valors diaris, debatent i especulant pels xats i compartit publicacions d’Instagram…us animo a seguir-ho fent. Gràcies!

Dani Sala

Comparteix-ho:

One thought on “Balanç del 2020 – Resum dels registres

  1. Moltes felicitats!! Una molt bona iniciativa. I així puc veure el temps que fa en directe al poble! Una abraçada Dani!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *